dijous, 6 de setembre del 2012

Auxili!Són les quatre de la matinada i l'ordinador em falla, m'amenaça, em diu que no pot desar la feina que porto dies fent...

A qui m'atreviré a despertar en aquestes hores? Un parent? Un amic a prova de trucades a les 4 de la matinada? El veí de l'anunci de la sal?

Hi ha una segona pregunta més pertinent que no pas si m'atreviré a despertar-lo: podrà fer alguna cosa en ajuda meva?


D'aquesta manera solc contextualitzar la meva resposta quan em pregunten allò de "Tu que en saps tant (afalac per imposar-te l'obligació de contestar), digue'm quin ordinador haig de comprar...".

Amb més deteniment, la resposta acaba sent: compra't l'ordinador més semblant que puguis al de la persona que haurà de ser el teu àngel bo de les quatre de la matinada".

"Però quin és millor, el Mac o els que tenen Windows o els del Linux?" "Depèn de què tingui la persona a qui demanaràs ajuda o consell regularment i, especialment, durant les crisis habituals o en cas d'accident informàtic greu (AIG!)"

I per què he triat les quatre de la matinada per donar nom al present blog? Per un cas real, de fa anys, d'una persona real que va fer una trucada real a les quatre reals de la matinada real. Vejam si la propera vegada ho podem solucionar des del món virtual...

Hi aniré recollint respostes que dono als meus estudiants, també als meus col·legues més motivats a explotar al màxim els recursos de l'ordinador i publicar-hi recursos que vull compartir.

Desitjo que us sigui útil.Si teniu propostes de contingut, me les podeu enviar a l'adr-el lluis.deyzaguirre del servidor de correu de ca n'UPF. El tema ha de contenir obligatòriament la clau proposta4matinada o no superarà els filtres antiespam.